KV Mechelen doet goede zaak voor Play-Offs na simpele winst tegen KVC Westerlo

8 maart om 22:37
Laatste update: 8 maart om 22:49

KV Mechelen mag nog steeds blijven hopen op de Champions' Play-Offs. In eigen huis kwam het nooit echt in de problemen tegen KVC Westerlo. Het won met 3-1.

Onder leiding van regisseur Schoofs – die wel heel veel vrijheid kreeg - viel Malinwa meteen aan. Tien minuten in de wedstrijd werd de sterke start van Malinwa beloond. Schoofs controleerde een hoge bal perfect, zijn lage voorzet werd door Mrabti met een hakje binnengewerkt. Een knappe start van KV Mechelen, die het niet wist door te zetten.

Malinwa vertraagde een beetje en Westerlo kwam beter in de partij. Frigan stuitte van dichtbij op Coucke, die heel goed stond te keepen. Westerlo kwam meer in de wedstrijd, maar net op dat moment sloeg Malinwa opnieuw toe. Slimani kwam net tekort voor een voorzet van Foulon, maar kon toch Mrabti bereiken. De Zweed scoorde opnieuw - zijn vierde doelpunt in evenveel wedstrijden.

Op weg naar PO1?
Westerlo - die nog een zenuwslopende laatste week te wachten heeft - was kort na de rust dicht bij de aansluitingstreffer, maar Yow schoot naast. Bayram kopte ook naast Coucke. Mechelen speelde de wedstrijd rustig uit, en Pflücke maakte er nog 3-0 van.

De zevende overwinning van 2024 was een feit, terwijl Bos in het slot nog een knappe aansluitingstreffer wist te scoren. Een zakelijke overwinning voor KV Mechelen dat stilaan mag beginnen hopen op de Champions' Play-Offs. Al zeker als de concurrentie een misstap begaat. Het staat voorlopig op de vijfde plek en telt twee punten meer dan naaste concurrenten KAA Gent, KRC Genk en Cercle Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.