Alexandersson laat zich uit over Ambrose bij KV Kortrijk

KV Kortrijk denkt al aan de Play-Downs: “Zijn tijd komt nog”

8 maart om 19:14

Thierry Ambrose - die maanden out was met een gescheurde achillespees - hoopt dra weer op het voetbalveld te staan, maar bij KV Kortrijk nemen ze geen risico met de linksbuiten. De kans bestaat dat Ambrose deze week niet in de selectie van KVK zit voor de match tegen Royal Antwerp FC.

Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie is het nu al zeker dat Kortrijk straks gaat aantreden in de Play-Downs. Dan hoopt Freyr Alexandersson een beroep te kunnen doen op Ambrose, die vorige week zijn return maakte in de kern van Kortrijk.

Tijdens de 3-2 zege tegen RWDM bleef Ambrose wel negentig minuten op de bank. "Hij zat vorige week in de selectie om desgevallend de laatste tien minuten te spelen indien het nodig was dat we scoorden", aldus de trainer van Kortrijk op de website van zijn club

"Maar ik wil dat Thierry 100% is voor de Play Downs. Daarom zal hij tegen Antwerp misschien niet in de selectie zitten. Hij moet de hele week hard trainen en is allicht nog vermoeid op matchdagen. Maar zijn tijd komt nog", meent Alexandersson.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.