Napoli verrast: voorzitter kondigt plannen voor nieuw stadion aan

Napoli verrast en voorzitter kondigt plannen aan voor nieuw stadion

8 maart om 14:14

Napoli is van plan om een nieuw stadion te laten bouwen, zo heeft voorzitter Aurelio De Laurentiis te kennen geven tegenover Calcio Napoli 24. Het zou betekenen dat de club het huidige stadion, dat vernoemd is naar Diego Maradona en waarin Napoli sinds 1959 speelt, verlaat.

Het huidige stadion draagt de naam 'Stadio Diego Armando Maradona', na zijn dood vernoemd naar de Argentijnse grootheid die kampioen werd met Napoli. Daarvoor droeg het stadion de naam 'Stadio San Paulo'. Voor het WK in 1990, dat plaatsvond in Italië, werd het stadion gerenoveerd, net als in 2019. Toch klinkt er steeds meer kritiek, en wordt het stadion gedateerd genoemd.

Er werd verwacht dat Napoli zou kiezen voor een renovatie van het huidige stadion, niet in de laatste plaats wegens het feit dat het stadion in 2020 nog een andere naam kreeg. De Laurentiis heeft nu echter te kennen geven dat hij een nieuw stadion voor zijn club wil, in de wijk Bagnoli. Het stadion zou in 2027 af moeten zijn.

Ook stelt De Laurentiis dat uit onderzoek naar voren is gekomen dat het simpelweg niet mogelijk is om het huidige stadion te renoveren. Bovendien zou het te veel tijd in beslag nemen om op de huidige locatie een nieuw stadion neer te zetten, omdat de club dan tijdelijk zonder eigen thuishaven zou zitten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.