Met rood omcirkeld: 'Op 27 maart hervat Courtois'

Met rood omcirkeld in zijn agenda: 'Op 27 maart hervat Courtois volledig bij Real'

6 maart om 09:58

Thibaut Courtois kan zich weer een concreet doel stellen. Woensdag 27 maart zou naar verluidt in fluo rood omcirkeld staan in zijn agenda. Dan hoopt de doelman opnieuw aan te sluiten bij de trainingen van Real Madrid.

Dinsdag mocht Courtois zich nog eens uitleven met zijn handschoenen. Aan het einde van een oefenstonde bij De Koninklijke daagde hij enkele spelers uit om nog wat ballen richting doel te trappen. Courtois haalde er een heleboel uit, tot groot jolijt van zijn ploeggenoten. Stilaan loert een terugkeer dus om de hoek. Volgens Marca is 27 maart het volgende ijkpunt in dat proces.

Die woensdag hervat Real de trainingen na de nakende interlandperiode. Als alles goed verloopt, doet Courtois vanaf dan weer voluit mee. Dit seizoen kwam de Limburger nog geen minuut in actie door een zware knieblessure die hij had opgelopen in de voorbereiding. Of Courtois ook snel weer wedstrijden kan betwisten, is nog afwachten. In ieder geval zal de wereldkeeper zijn steentje nog kunnen bijdragen om Real aan prijzen te helpen.

Ruim op tijd om in topvorm op Euro 2024 te verschijnen, zou je denken. Alleen kondigde Courtois maanden geleden al aan dat hij die kelk aan zich zal laten voorbijgaan. De verstandhouding met bondscoach Domenico Tedesco (en de spelersgroep) is in die mate vertroebeld dat een vroegtijdige terugkeer erg onwenselijk lijkt.