Stevige mokerslag voor KAA Gent, Standard mag vieren na bijzonder knappe zege

2 maart om 22:46
Laatste update: 2 maart om 22:57

Feest in Luik, dan toch nog eens dit seizoen. De scheidsrechterlijke beslissingen zaten de Rouches wel mee, maar in eigen huis wist het wel met 4-2 te winnen van KAA Gent en lijkt het zo de degradatie af te wenden. Gent doet daarmee wel een slechte zaak voor Play-Off 1.

KAA Gent hoopte op een sterke start en domineerde vanaf het begin op Sclessin, met een grote kans voor onder meer Pieter Gerkens. Geen doelpunt, maar de daaropvolgende corner zorgde na een foutje van Arnaud Bodart wel voor de 0-1 van Tarik Tissoudali.

Standard had het moeilijk en kon het kwaliteitsverschil niet verbergen. De Rouches kregen echter een geschenk en zagen Nurio van het veld gestuurd worden na een fout op Yeboah. Desondanks hield AA Gent zich goed staande tegen een zwak Standard. Een schot van Mitrovic belandde zelfs op de paal via de rug van Brown.

Opnieuw ophef voor de rust, want enkele minuten later kreeg Gerkens een voorzet van Djenepo tegen zijn arm. Een strafschop volgens de regels en De Cremer wees naar de stip. Een woedende Hein Vanhaezebrouck gooide zijn pet op het veld en zag Kanga de strafschop uiteindelijk nog benutten: 1-1.

Voor de Buffalo's verbeterde het niet. Plots leek AA Gent defensief alle focus te verliezen. Brown en Mitrovic lieten Yeboah te veel ruimte en hij scoorde vanuit een scherpe hoek: 2-1. Het ging snel verder. Een steekpass van Alzate zette Kawabe alleen voor Schmidt en hij scoorde: 3-1.

Yeboah scoorde snel weer, waardoor het 4-1 werd. Een zware klap voor Gent, dat ondanks een treffer van Samoise niet meer voor echte spanning wist te zorgen: 4-2.

KAA Gent blijft daardoor achter met een 5 op 24 in de competitie en moet stilaan serieus vrezen voor de Play-Offs. Standard doet dan weer een uitstekende zaak in de strijd voor het behoud.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.