Riemer over het gele gevaar bij paars-wit: “Je riskeert rood”

1 maart om 19:48

RSC Anderlecht neemt het zondag op tegen KAS Eupen. Bij paars-wit staan vier spelers op scherp. Brian Riemer heeft zich nu uitgelaten hoe zijn spelers met vier gele kaarten omgaan.

Tegen Eupen kan Anderlecht geen beroep doen op Jan Vertonghen. De verdediger pakte tegen Club Brugge zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet dit weekend vanaf het strafbankje toekijken. Bij Anderlecht staan momenteel Louis Patris, Theo Leoni, Mario Stroeykens en Killiaan Sardella op één gele kaart van een schorsing.

"We hebben er al over nagedacht", geeft Riemer toe aan Sportwereld. "Iedereen die voetbalt, weet dat het niet gemakkelijk is om zomaar een gele kaart te pakken. Als je het te opzettelijk doet, riskeer je misschien een rood karton onder de neus geschoven te krijgen. Net zoals het niet ideaal is met een vroege gele kaart te spelen", stelt de trainer van Anderlecht nog.

Volgens Riemer is het niet de bedoeling dat het viertal in de komende twee matchen tegelijk geel pakt. "Maar ik zal niet boos worden als één van die jongens een gele kaart pakt." Bij het ingaan van de Play-Offs vervallen alle gele kaarten. Schorsingen gaan wel mee naar de eindronde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.