Thomas Tuchel stoort zich aan Bayern na aanstelling Eberl

Tuchel ergert zich groen en geel aan Bayern: ''Dit is al de derde keer''

29 februari om 14:30

Thomas Tuchel is niet te spreken over de gang van zaken bij Bayern München rond de aanstelling van sportief directeur Max Eberl. Met name de timing van de benoeming valt slecht bij de trainer. 

''Het is voor de derde keer in tien maanden dat we het organigram om hebben gegooid", mopperde Tuchel op de persconferentie van Bayern. "Het is ook de derde keer dat het net voor een Bundesliga-wedstrijd gebeurt." De presentatie van Eberl heeft Tuchel dan ook niet gezien. "Wij waren aan het trainen. Wij moeten er maar voor zorgen dat we gefocust blijven op het voetbal."

Met het aanstellen van Eberl is de bestuurorganisatie van Bayern op de schop gegaan. Jan-Christiaan Dreesen is de CEO, Cristoph Freund vervult de rol van technisch manager en houdt Eberl zich bezig met de sportieve zaken. Volgens Tuchel staat het symbool voor de onrust bij Der Rekordmeister. 

"Ik denk dat ik verantwoordelijk blijf voor de opstelling. Niemand heeft me daarin ooit overgehaald. Ik ken Max van vroeger en van het gesprek dat we onlangs hadden. We verwachten volledige steun van hem en zullen zien wat voor een effect het zal hebben."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.