RWDM 1-1 OHL wedstrijdverslag

RWDM en Oud-Heverlee Leuven houden elkaar in evenwicht in kelderkraker

24 februari om 17:56

Zaterdagnamiddag stond de kelderkraker tussen RWDM en Oud Heverlee-Leuven op het programma in de Jupiler Pro League. Beide ploegen zouden maar al te graag een driepunter gepakt hebben, maar de wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel.

RWDM kwam als eerste de neus aan het venster steken en maakte aanspraak op een strafschop na slechts twee minuten. Gueye stond echter buitenspel in de opbouw, anders had de bal misschien wel op de stip gekund. Daarna was het de beurt aan OHL om eens tegen te prikken. Schrijvers combineerde met Maertens, maar schoot uiteindelijk voorlangs.

Na het openingskwartier was RWDM ook echt gevaarlijk via Gueye. De boomlange spits kwam echter net te laat en schampte zo de bal te veel. Niet veel later moest OHL-verdediger Franco Russo het veld verlaten met een blessure. Schingtienne mocht hem vervangen met nog ruim 70 minuten te spelen.

Vlak voor het halfuur kopte Opoku nog over, maar niet veel later was het raak voor RWDM via Biron. Camara liet de bal door eigen benen rollen, waarna Ricca (ex-Club Brugge) verrast werd. De bal werd teruggelegd op Biron die kon binnentikken.

Slechts een zevental minuten later stonden de bordjes alweer op gelijke hoogte. Pletinckx slaagde erin de hoekschop van Maziz snoeihard tegen de netten te koppen. Vlak voor rust was OHL nog opnieuw gevaarlijk via Sagrado, maar Defourny bracht redding. Ook Miguel kon de rebound niet in doel koppen. Het werd rusten geblazen met een 1-1 gelijke stand.

Net na rust ging Adaramola knap voorbij zijn man, maar bij het voorzetten tikte hij per ongeluk de bal aan met zijn steunvoet. Een ongeluk komt uiteraard nooit alleen, want de Ier blesseerde zich bij de ongelukkige actie.

Leysen moest niet veel later zijn ploeg rechthouden door redding te brengen op de kopbal van Gueye. Garcia had stilaan genoeg gezien en besloot in te grijpen door Thorsteinsson en Nsingi binnen de lijnen te brengen. In minuut 70 was Gueye opnieuw dicht bij een doelpunt, maar Leysen stond opnieuw in de weg.

In het slotkwartier wisselden OHL en RWDM elkaar nog even af qua kansen. Thorsteinsson raakte de paal. Gueye scoorde zelfs, maar zijn goal werd afgekeurd door buitenspel van Camara.

De schrik om te verliezen zat er zeker in bij beide ploegen, met een 1-1 gelijkspel als gevolg. Beide ploegen schieten weinig op met dit punt, al geldt dat vooral voor RWDM die op de veertiende plek blijven steken met 23 punten. OHL staat nog nét boven de degradatiezone met 26 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.