Wedstrijdverslag AS Roma - Feyenoord

Lukaku mist strafschop, maar stoot met AS Roma door na thriller tegen Feyenoord

22 februari om 23:48
Laatste update: 22 februari om 23:55

Het Europa League-avontuur van Romelu Lukaku zit er nog niet op. Met AS Roma moest hij tegen Feyenoord strafschoppen nemen, waarvan hij de enige Romeinse miste, maar zijn ploegmaats wisten de strafschoppenserie toch nog overde streep te trekken.

Al na vijf minuten spelen was het raak voor Feyenoord. Santiago Gimenez, die al een tijdje droog stond, kreeg de bal ietwat gelukkig tegen zich aan na een duel tussen Nieuwkoop en Stephan El Shaarawy. De VAR nam de treffer nog even onder de loep, maar keurde hem uiteindelijk goed. 

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong. Gesteund door het thuispubliek ging Roma op zoek naar de gelijkmaker. Die viel al na vijftien minuten. Middenvelder Lorenzo Pellegrini kreeg genoeg tijd om uit te halen en plaatste de bal fraai achter Timon Wellenreuther. In het restant van de eerste helft was het Roma dat domineerde. Feyenoord had het lastig, en kwam er niet al te vaak uit. Een doelpunt viel er echter niet.

In een weinig noemenswaardige tweede helft waren er amper momenten van gevaar. Verlengingen dus. Daarin hadden de bezoekers uit Rotterdam het beste van het spel, maar doelpunten vielen er niet. Ook niet van de voet van Romelu Lukaku, die Wellenreuther in de dying seconds tot een ultieme wereldredding dwong.

Penalty's moesten uitkomst bieden in Stadio Olimpico. Leandro Paredes en Ayase Ueda hielden het hoofd koel, maar Lukaku stuitte op Wellenreuther en vervolgens misten ook Dávid Hancko en Alireza Jahanbakhsh, die speciaal voor de strafschoppenreeks was ingevallen. Bryan Cristante en Houssem Aouar zetten Roma op matchpoint. Quilindschy Hartman scoorde nog wel, maar de benutte penalty van Nicola Zalewski betekende de kwalificatie van AS Roma

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.