Vanhaezebrouck over top-6 JPL

HVH over top-6 JPL: “Kunnen dramatiseren over Gent, over Genk en over Antwerp”

22 februari om 19:03

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt vooruit op de bloedstollende eindsprint naar de Champions’ Play-Offs. Het verschil tussen de nummer zeven KRC Genk en de nummer drie Club Brugge bedraagt op dit moment slechts vijf punten.

Vanhaezebrouck weet dat er tussen Gent, Club Brugge, Royal Antwerp FC, Genk en Cercle Brugge een ploeg gaat zijn die niet in de top-6 gaat eindigen. “Dan gaan jullie wellicht weer schrijven over die andere ploegen. Waar het drama is als ze er niet gaan bijzijn. Er gaat er één zijn die er niet gaat bijzijn. En die ene staat nu momenteel drie punten achter op plaats drie in de Play-Offs”, vertelt Vanhaezebrouck aan Het Laatste Nieuws.

Vanhaezebrouck benadrukt de spanning tussen de ploegen om in de top-6 te eindigen. “Ik wil maar zeggen, er gaat er één zijn die het slachtoffer gaat zijn. Dat betekent dat één overwinning op tien matchen, dat betekent dat de zevende nu nog perfect derde kan eindigen in de Play-Offs. Zo dicht zit het bij elkaar behalve Anderlecht en Union die mijlenver weg is”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck vraagt zich af over welke ploeg er na de aankomende speelronde geschreven gaat worden. “We kunnen dramatiseren over Gent over Genk over Antwerp, over Cercle wordt er niet gedramatiseerd want Cercle Brugge is een kleine club. Misschien ook over Club Brugge, mocht Club Brugge verliezen dan gaat het weer over Club Brugge, dat is nu eenmaal zo”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck sluit af door zijn conclusie te trekken over de strijd om de Champions’ Play-Offs. “We gaan met vier groten strijden om in die top 6 te zitten. Als Cercle erin zit dan gaat er een een ontgoochelde zijn en die gaat de volle laag krijgen. Maar gaat misschien eindigen met een paar punten achter op de nummer drie”, besluit Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.