Frenkie de Jong over statement

De Jong over statement: 'Zou al voor 8 verschillende teams getekend hebben'

21 februari om 22:46

Frenkie de Jong heeft voor de camera van RTL 7 stilgestaan op zijn felle statement van dinsdag, waarin hij afrekende met alle leugens die volgens hem verspreid worden. De middenvelder van FC Barcelona heeft zich de afgelopen periode behoorlijk geïrriteerd aan een aantal Spaanse media, en wilde er daarom graag wat van zeggen. Ook Ali Dursun, zijn zaakwaarnemer, stak zijn irritaties niet onder stoelen of banken. 

"Het irriteert me een beetje de laatste tijd dat er veel dingen naar buiten komen die niet waar zijn", vertelt De Jong bij RTL 7. "Iedereen mag van mij zijn mening hebben, maar de laatste tijd worden er wel heel veel leugens verspreid. De Spaanse pers heeft dat sowieso wel een beetje. Het begon me een beetje te irriteren, daarom wilde ik er graag wat van zeggen."

De leugens gaan volgens De Jong over van alles en nog wat. "Over het salaris dat vier keer zo wordt gemaakt dan het is, over dat ik weg wil, ik zou ook al voor acht verschillende teams hebben getekend. Ik wilde daar graag wat van zeggen, zodat ook de mensen thuis weten dat niet alles is zoals de pers het schrijft."

"Ik krijg niet alles binnen, maar wat er over mij geschreven wordt vaak wel", vervolgt De Jong. "Ik heb niet alle aps, maar wel een paar, want ik wil ook op de hoogte blijven van het voetbalnieuws."

Dursun
RTL 7 sprak in navolging van het felle De Jong-statement op de persconferentie van dinsdag ook met Ali Dursun, de zaakwaarnemer van de Oranje-international. "De Spaanse media lullen maar wat. Frenkie is behoorlijk tevreden, en heeft nog een tweejarig contract", aldus Dursun.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.