''Arrogantie Layec liep onder de spuigaten uit''

Ontslag onder de loep genomen: ''Arrogantie Layec liep de spuigaten uit''

21 februari om 16:15
Laatste update: 21 februari om 17:54

Aan het einde van het seizoen neemt Bertrand Layec afscheid van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Daar kan Ludo Vandewalle zich wel in vinden. De analist lichtte zijn standpunt toe.

Peter Willems, de nieuwe directeur arbitrage, heeft al enige ervaring in de Belgische voetbalwereld. 'Willems is als gewezen CEO van OH Leuven ook lid geweest van de raad van bestuur van de Pro League, de verzameling van profclubs' schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Volgens Vandewalle was de houding van het Referee Department wat hooghartig. 'Geen onbelangrijk gegeven als je weet dat de profclubs zich al lang ergeren aan het niveau en de arrogantie waarop het Professional Refereeing Department (PRD) de voorbije jaren werd geleid', pende Vandewalle.

Vandewalle denkt zelfs dat Layec eerder zou kunnen vertrekken dan aangekondigd. ''Een beetje arrogantie ten opzichte van doorlopend klagende bestuursleden, trainers en spelers kan wel, maar het liep onder Layec de spuigaten uit. Haalt de Fransman het einde van het seizoen of heeft men nog geen opvolger gevonden?'', aldus de analist.

Naast Layec stapte ook de Duitse Herbert Fandel op bij de KBVB als hoofd van de Professional Refereeing Board.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.