Refaelov wil doorstoten: "Al is Gent heel sterk"

Refaelov mag zich nog eens tonen in ons land: "België is mijn tweede thuis"

20 februari om 22:28

Woensdagavond al probeert KAA Gent een scheve situatie recht te zetten tegen Maccabi Haifa in de zestiende finales van de Europa League. Als het van Lior Refaelov afhangt, hoeft dat niet. De gewezen Gouden Schoen speelt in zijn nadagen nog voor de topclub uit Haifa. Hij schat de kansen van beide ploegen gelijkwaardig in.

Voor Refaelov wordt de wedstrijd in de KAA Gent Arena een blij weerzien met ons land, al zal hij niet veel mensen kunnen groeten in het stadion. Door de gevoelige situatie rond Israël en Gaza gaat de partij door achter gesloten deuren. "Terugkeren naar België waar ik zoveel mooie momenten heb beleefd, is natuurlijk heel fijn. België is mijn tweede thuis", tekende Het Nieuwsblad niettemin op uit zijn mond. In ons land won Refaelov alles wat er te winnen valt, in periodes bij Club Brugge, Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht. Zelf was hij overigens invaller in de heenwedstrijd tegen Gent.

Bij die laatste club haalde de spelmaker vorig seizoen nog de kwartfinales van de Conference League. Uiteraard droomt hij van eenzelfde scenario met Maccabi, al wordt dat geen sinecure. Na de 1-0-marge uit de heenmatch is Refaelov op zijn hoede. "De kansen zijn volgens mij 50-50, maar we hebben een klein voordeel en we zullen er alles aan doen om ons te plaatsen." Naar eigen zeggen verkeert zijn ploeg "in topvorm", wat de stand in Israël ook bewijst. Maccabi gaat daar aan kop.

Refaelov en co zitten dus boordevol vertrouwen, maar dat mag geen overmoed worden. "Anderzijds beseffen we ook wel dat AA Gent een heel sterke tegenstander is. Ik heb heel veel respect voor Hein Vanhaezebrouck en ik weet dat hij zijn groep enorm kan motiveren." Tot slot weet Refaelov dat De Buffalo's in hun achterhoofd nog met de strijd om de Champions' Play-Off worstelen. Daarentegen heeft ook Maccabi komend weekend een belangrijke wedstrijd. Als het niet wint bij Ashdod, kan Maccabi Tel Aviv (dat momenteel evenveel punten telt) de leiding overnemen.