Lardot krijgt lof na Cercle Brugge – Club Brugge

Lardot krijgt lof na Cercle Brugge – Club Brugge: “Geleid in geest van match”

19 februari om 07:00
Laatste update: 19 februari om 09:06

Huisref van Het Laatste Nieuws, Tim Pots, liet zich uit over de Brugse derby tussen Cercle Brugge en Club Brugge en zag een goede wedstrijdleiding.

Volgens Pots had Jonathan Lardot de wedstrijd in handen. “Er werd geleid in de geest van een intense wedstrijd die nooit brutaal werd.” Ook alle discutabele fases werden goed beoordeeld of goed behandeld door de VAR, vindt Pots.

In minuut 50 wilde Nielsen een penalty, Pots vond het contact te licht. “Drie spelers van Club appelleren voor een penalty. Omdat meteen twee herhalingen van de fase werden getoond, is de body language van ref Lardot (eventueel overleg met de VAR) niet zichtbaar.”

Aan de overkant wilde de thuisploeg vijf minuten later een strafschop. “Het contact met de arm door Vanaken was kort en niet de oorzaak van de val. Dus terecht dat er na de VAR-check geen interventie kwam. Hetzelfde scenario voltrok zich aan de overzijde in minuut 76, toen Jutglà neerging na een contact met Van Der Bruggen.”

Vijf miunuten voor tijd kreeg Thiago rood, maar de VAR kwamn tussenbeide. “De beelden tonen dat de Club-spits met zijn studs onder het scheenbeen van de Cercle-doelman doorschuift. Terechte tussenkomst dus van de VAR en een juist oordeel van de arbiter om zijn beslissing te herroepen, ook om het rood niet in geel om te zetten. Want er was geen impact.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)