Bayern München beslist over Tuchel, ongeloof in Duitse pers

Bayern München beslist over Tuchel, Duitse pers: 'Compleet gebroken, in puin'

18 februari om 22:40

Het bestuur van Bayern München beraadt zich na de nederlaag tegen VfL Bochum (3-2) op de positie van Thomas Tuchel. Dat meldt Fabrizio Romano. Volgens BILD ligt zijn hoofd weliswaar op het hakblok, maar een opvolger staat nog niet klaar.

Op dit moment zijn er 'interne besprekingen' over Tuchel, over wie binnen afzienbare tijd een beslissing wordt genomen. Na de opeenvolgende competitienederlagen tegen Bayer Leverkusen (3-0) en VfL Bochum (3-2) én het verlies tegen SS Lazio in de achtste finales van de Champions League, neemt de druk op de Duitser immens vormen aan.

'Was dat het voor Tuchel?', kopt BILD, dat grote woorden gebruikt. 'Bayern in puin! Gebroken! Compleet!' De laatste keer dat Bayern drie nederlagen op rij leed, was negen jaar geleden onder Pep Guardiola. Der Rekordmeister was toen al kampioen en speelde nergens meer om.

Hoe anders is de situatie nu: Bayern ligt uit de DFB Pokal, flirt met Champions League-uitschakeling en heeft inmiddels acht punten minder dan Bayer Leverkusen. Voor het eerst in twaalf jaar dreigt er een seizoen zonder titel in de Allianz Arena. Geluk bij een ongeluk voor Tuchel: de clubleiding ziet op dit moment geen geschikte opvolger op de markt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.