Barça ontsnapt: Lewandowski mist penalty, maar maakt na VAR-ingreep winnende

Barcelona ontsnapt in slot van de partij tegen Celta na late VAR-ingreep

17 februari om 20:51

FC Barcelona heeft diep in blessuretijd een overwinning weten te boeken bij Celta de Vigo. De Catalanen waren hard op weg naar puntenverlies, maar Robert Lewandowski maakte laat de winnende. Dat kwam doordat hij zijn penalty twee keer mocht nemen.

Nadat Barcelona vorige week beschamend gelijkspeelde tegen nummer negentien Granada, aazde de ploeg van trainer Xavi in Galicië op revanche.  Barcelona begon dominant aan de wedstrijd, maar het kon niet voorkomen dat de thuisploeg ook de nodige kansen kreeg.

Op slag van rust kwamen de Catalanen uiteindelijk op voorsprong: na een fraaie aanname knalde Robert Lewandowski de bal in het doel van Celta de Vigo. Daardoor ging Barça met een comfortabele voorsprong naar de kleedkamer. Direct na rust ging het echter mis voor de ploeg van trainer Xavi: Celta-vedette Iago Aspas kwam tot scoren, doordat hij Marc-André ter Stegen via Barça-verdediger Jules Koundé wist te verschalken. Dat zorgde uiteraard voor grote vreugde in Vigo.

In het restant van de wedstrijd speelde Barcelona nog maar weinig klaar. Het lukte Celta echter niet om op de been te blijven: Lewandowski maakte diep in blessuretijd de winnende vanaf elf meter. In de eerste instantie miste de spits, maar de strafschop mocht opnieuw genomen worden. Doelman Vicente Guaita was namelijk te vroeg van zijn lijn af. Daardoor houdt Barça nog enigszins zicht op de bovenste plekken in La Liga.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.