Union SG vecht terug en veegt dubbele achterstand weg tegen Frankfurt

Vroege dubbele achterstand, maar Union SG vecht terug tegen Frankfurt

15 februari om 20:38

Union SG nam het in het Lotto Park op tegen Eintracht Frankfurt namens de Play-Offs van de Conference League. Union SG kwam snel op een dubbele achterstand, maar vocht terug. Uiteindelijk pakte tien Brusselaars een 2-2 gelijkspel mee.

Union SG begon dramatisch aan de wedstrijd. Een slapende verdediging zorgde voor de 0-1 en na elf minuten liet Lapoussin de gemakkelijk afsnoepen. Fares Chaibi en Sasa Kalajdzic waren de doelpuntenmakers. Frankfurt kreeg nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Een foutje achterin zorgde ervoor dat Mohamed Amoura de bal kon afsnoepen en Mathias Ramussen kon makkelijk binnenleggen: 1-2. Union SG kwam beter in de match, maar de ruststand bleef bij 1-2.

De tweede helft begon goed voor Union SG met kansen voor Amoura en Nilsson, maar beide pogingen werden geblokt. Vervolgens schilderde Puertas een vrije trap perfect op het hoofd van Nilsson, maar die kopte over. Diezelfde Nilsson probeerde het even later met een halve omhaal, maar ook die kans ging niet tegen de netten. Derde keer goede keer want Nilsson zorgde even later voor de 2-2. Doelman Kevin Trapp kwam te laat uit zijn doel en Nilsson kon er nog net zijn voet tegenzetten om de bal tegen de netten te duwen.

Zo’n tien minuten voor tijd kreeg Charles Vanhoutte zijn tweede gele kaart na handsbal. Union SG hield zonder veel moeite stand en speelde de heenwedstrijd 2-2 gelijk tegen Eintracht Frankfurt. De terugwedstrijd in Duitsland vindt volgende week donderdag om 21u00 plaats.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.