Onyedika is weer terug bij Club Brugge

Onyedika is weer terug bij Club Brugge na Afrika Cup avontuur met Nigeria

15 februari om 13:31

Raphael Onyedika staat weer op het trainingsveld met Club Brugge. De 22-jarige verdedigende middenvelder van Blauw-Zwart is teruggekeerd nadat hij het met Nigeria tot de finale van de Afrika Cup schopte. In de finale won gastland Ivoorkust met 1-2. Naast Onyedika zat ook Royal Antwerp FC-middenvelder Alhassan Yusuf bij de selectie van Nigeria.

Het was dringen op het middenveld binnen de selectie van Nigeria. Dit zorgde ervoor dat de bijdrage van Onyedika aan het Afrika Cup-avontuur van Nigeria beperkt bleef. Onyedika mocht uiteindelijk slechts eenmaal invallen bij Nigeria. Dit was in de groepsfase tegen Guinee-Bissau. Onyedika speelde 27 minuten mee en Nigeria won met 0-1.

Nigeria strandde uiteindelijk in de finale tegen gastland Ivoorkust. Nigeria kwam op voorsprong maar verloor uiteindelijk met 1-2 van Ivoorkust. Onyedika heeft zich nu getoond op het trainingsveld van Club Brugge, waardoor hoofdtrainer Ronny Deila opnieuw over zijn middenvelder kan beschikken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.