Juventus verliest van Udinese

Inter profiteert en ziet Juventus verrassend onderuit gaan tegen Udinese

12 februari om 22:48

Juventus is maandagavond zeer verrassend onderuit gegaan tegen Serie A-laagvlieger Udinese. De achtervolger van koploper Internazionale kwam in eigen huis niet tot scoren tegen de club van basisklant Kingsley Ehizibue (voormalig PEC Zwolle). 

Juventus had wat goed te maken tegenover de fans, want de twee speelrondes hiervoor wist het niet te winnen. Tegen Empoli werd gelijkgespeeld, waarna Inter vorige week met 1-0 te sterk was. 

Ook tegen Udinese, dat vijftiende staat, ging het mis. Het enige doelpunt van de avond viel al na een kwartier spelen. Verdediger Lautaro Gianetti kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen vrije trap, en schoot van dichtbij hard raak. 

Juventus had veel meer balbezit, en creëerde ook het nodige gevaar, maar slaagde er in de resterende 75 minuten niet meer in om op gelijke hoogte te komen. Het nieuws over de 1-1 zal met gejuich ontvangen worden bij Inter, want zij blijven zeven punten voorsprong houden, en speelde ook nog eens één wedstrijd minder dan de Oude Dame. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.