Wedstrijdverslag KV Mechelen - KRC Genk

KRC Genk blijft sukkelen: Geen winst in 2024, ook geen driepunter tegen Mechelen

11 februari om 17:55

Ook tegen KV Mechelen is het alweer fout afgelopen voor KRC Genk. De Limburgers ondergingen het spel tegen de thuisploeg, kwamen wel op voorsprong, maar gaven die toch weer uit handen. Het werd 1-1.

KRC Genk kende een bijzonder moeilijk begin van 2024 en wist nog geen enkele zege te boeken in het nieuwe jaar. Dat was er ook aan te zien tegen KV Mechelen, dat de partij al snel in handen nam en Genk geen ruimte tot voetballen gaf.

Het was al KV Mechelen wat de klok sloeg, met ook de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. Onder andere Mrabti en Schoofs kregen kansen op een openingstreffer. Een doelpunt scoren zat er niet in.

Na een half uur voetballen was de ban dan toch gebroken en kon er gevierd worden. Aanvankelijk door de bezoekende supporters, die Tolu Arokodare vanuit het niets plots de 0-1 zagen scoren. Lang kon men daar bij Genk echter niet van genieten toen Schoofs net voor rust de verdiende 1-1 op het scorebord kon zetten.

Genk kwam wel een pak scherper uit de kleedkamer, maar het overwicht bleef toch voor de thuisploeg. Genk deed het dan weer met voorzetten richting de boomlange Arokodare, zijn vizier stond in de tweede helft niet scherp. Doelpunten vielen er niet, waarna Hasi ingreep met de komst van voormalig RSC Anderlecht-spits Islam Slimani.

De Algerijn had het ondanks het overwicht van zijn ploeg moeilijk om in goede scoringsposities te komen en sukkelde duidelijk met de vorm. Genk had echter ook geen antwoord klaar op het overwicht van Malinwa. In het absolute slot leek Patrik Hrosovsky van KRC Genk nog een rode kaart te moeten krijgen, maar Bram Van Driessche besloot tot de grote woede van het thuispubliek om niet te fluiten. Ook de VAR greep niet in. Een doelpunt viel er uiteindelijk niet meer: 1-1.