Wedstrijdverslag Union - Westerlo

Union kan opnieuw niet winnen na laat strafschopdoelpunt van Westerlo

10 februari om 20:10

Union SG heeft zich na het verlies tegen Club Brugge ook niet weten herstellen in de competitie. Het leek wel op weg naar winst tegen KVC Westerlo, maar na een laat strafschopdoelpunt van Nicolas Madsen werd het nog 2-2.

Club Brugge maakte het Union eerder deze week Union knap lastig en won met 2-1 van de Brusselaars. In het eigen Joseph Mariënstadion waren het ook (ex-)Bruggelingen die voor problemen zorgden. Na een foutje van Ross Sykes profiteerde Romeo Vermant en kon hij, ondanks een strafschopfout van Anthony Moris, ploegmaat Thomas Van den Keybus bedienen en zag hij die de 0-1 al snel scoren.

Union al snel op achtervolgen aangewezen tegen de ploeg van Rik De Mil, die de voorbije weken wel wist te overtuigen. Heel lang kon De Mil echter niet genieten van zijn voorsprong. Op het kwartier was de schade al hersteld en maakte Lapoussin er na een knappe aanval 1-1 van.

Westerlo en Union zorgden in het natte Brussel uiteindelijk nog voor een heuse strijd, zonder echt tot grote mogelijkheden te komen. De beste kansen waren voor Westerlo tegen een potig Union, maar een doelpunt zat er in de eerste helft niet in.

In de tweede helft werd Union nog wat potiger en werd de druk op de bal nog wat heviger. Het wilde absoluut die voorsprong vinden en kreeg daar ook flink wat goede kansen toe. Het doelhout wist echter erger te voorkomen voor Westerlo.

Niet voor lang, want op het uur kon het Union-publiek dan toch vieren na een volgende treffer van Lapoussin en dus de voorsprong voor de thuisploeg. Daarop drong Westerlo opnieuw aan en eiste het het balbezit op, maar Moris in actie doen schieten zat er aanvankelijk niet in. Het leek bij 2-1 te blijven, maar in het absolute slot kwam er toch nog verandering in na een strafschopfout van Mac Allister. Na een VAR-ingreep volgde de strafschop en uiteindelijk de gelijkmaker van Westerlo via Madsen: 2-2.