Leoni had

Leoni twijfelde nooit: "Hij antwoordde dat er enkel een plan A was: Anderlecht"

10 februari om 09:31
Laatste update: 11 februari om 18:44

Ondanks de flinke kwaliteitsinjectie tijdens de zomermercato is Theo Leoni volop bezig aan de grote doorbraak bij RSC Anderlecht. Temidden ervaren pionnen als Thomas Delaney, Thorgan Hazard en Mats Rits maakte de 23-jarige linkspoot een heleboel minuten. Zijn ouders moeten zich af en toe nog eens in de armen knijpen.

Mama Isabel en papa Michaël zijn zelf niet meteen de allergrootste voetbalfanaten. Moederlief begrijpt naar eigen zeggen nog steeds niet al te veel van het spelletje, terwijl vader eigenlijk eerder zweert bij tennis. Dat weerhield hun zoon er niet van om prof te worden bij RSC Anderlecht. Al had dat ook elders kunnen zijn. Bij de jeugd voetbalde Leoni voor Sporting Charleroi, waarna Standard Luik aan de mouw trok. "We zijn daar ook op bezoek geweest. Maar hij zou er meteen ook op internaat moeten gaan en dat zagen we niet zitten", herinnert Michaël zich bij Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk werd Brussel dus de bestemming. "Van alle clubs is Anderlecht het meest volhardend. Twee keer hebben we Jean Kindermans wandelen gestuurd, maar de derde keer konden we niet meer weigeren", gaat de papa verder. Als tiener pendelde Leoni dagelijks vanuit Charleroi, waar hij nog school liep, naar Neerpede. Het zorgde voor een zware belasting, maar evenzeer voor een ijzeren wil om te slagen bij paars-wit.

Plan A: Anderlecht!
Nochtans had Leoni het lange tijd niet onder de markt, tot aan de beloften toe zelfs. "Technisch was hij altijd bij de beteren, maar fysiek had hij het moeilijk", aldus zijn vader. Pas dit seizoen, op z'n 23e, is de middenvelder helemaal boven water gekomen. Toch heeft Leoni altijd geloofd in een doorbraak. "Hij antwoordde dat er enkel een plan A was." Anderlecht dus.

Beide ouders onderstrepen zijn grote liefde voor de recordkampioen. Leoni is dan ook vast van plan om nog minstens één seizoen in Brussel aan boord te blijven. Mochten er nadien aanbiedingen komen, zal de familie die bekijken. "Met zijn lengte en zijn manier van voetballen, denk ik dat het Spaanse tiki-taka iets voor hem kan zijn. Meer dan de Premier League in elk geval", durft Michaël toch al even te dromen.