Tedesco: ''Het is een marathon naar het EK, nu nog niet beginnen met sprinten''

Tedesco over CDK: ''Het is een marathon naar EK, nog niet beginnen met sprinten''

9 februari om 07:15
Laatste update: 9 februari om 07:23

Het EK in Duitsland komt steeds dichterbij voor Domenico Tedesco en de Rode Duivels. De bondscoach staat voor de uitdaging om te bepalen wie er mee mag naar het toernooi en wie thuisblijft. Een van de grote vragen is of Charles De Ketelaere zich bij de selectie zal voegen.

René Vandereycken gaf aan dat De Ketelaere inmiddels niet in de selectie van de Rode Duivels mag ontbreken. ''Ho, rustig aan. We zijn nog maar februari'', vertelde Domenico Tedesco aan Het Nieuwsblad, die blijkbaar geen overhaaste beslissingen wil nemen.

Tedesco is zich ervan bewust dat er tijd nodig is om te bepalen wie er met de Rode Duivels meegaan. ''Het is een marathon om er te geraken, we gaan nu nog niet beginnen sprinten naar dat EK'', zei Domenico Tedesco.

De bondscoach volgt De Ketelaere als kandidaat wel op de voet. ''Maar hij doet het goed, dat zien wij ook wel'', aldus Tedesco.

België speelt de eerstvolgende wedstrijd tegen Ierland op 23 maart om 18:00 uur, en dat betreft een vriendschappelijke match.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.