Club Brugge reageert onthutst op uitlatingen Boucaut over Vanaken

Club Brugge reageert onthutst op Boucaut: “Heeft veel invloed op jonge refs”

7 februari om 15:01
Laatste update: 7 februari om 15:29

Ex-ref Alexandre Boucaut liet zich tegenover RTBF negatief uit over Club Brugge-middenvelder Hans Vanaken na zijn rode kaart na de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Vanaken had arbiter Jasper Vergoote naar verluidt beledigd.

Boucaut zei in het Waalse programma La Tribune dat Vanaken kleinzielig is. “Die rode kaart was uitstekend. Uitstekend. Jasper gaf op die manier een cadeau aan alle Belgische scheidsrechters”, was Boucaut duidelijk.

De voormalige scheidrechter liet het daar ook niet bij. “Met zijn babyface heeft Vanaken misschien de ideale uitstraling, maar eigenlijk is hij een van de meest verschrikkelijke spelers op onze Belgische velden. Hij beledigt scheidsrechters. Hij is kleinzielig. Hij is gewoon bijzonder irritant.”

Tegenover Het Laatste Nieuws reageert Club Brugge onthutst in een korte reactie. “We hebben de beelden gezien en schrokken van de opmerkingen van een hoog aangeschreven ex-scheidsrechter die ongetwijfeld nog veel invloed heeft op zijn jongere collega’s. Verder willen we niet meegaan in deze polemiek.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.