KAA Gent haalt geen nieuwe spits meer: “Geen spelers halen om ze te halen”

KAA Gent haalt geen nieuwe spits meer: “Niets halen als er niets behoorlijks is”

2 februari om 07:47

KAA Gent ziet met Hugo Cuypers en Gift Orban twee spitsen vertrekken. Die eerste is nog niet officieel, maar is nog steeds op weg naar Chicago Fire. Coach Hein Vanhaezebrouck zag geen nieuwe aanvaller komen.

De wintertransferperiode is afgelopen en KAA Gent haalde geen nieuwe spits. “Dat zou een mirakel zijn geweest. Maar ik vind ook dat je niets moet doen als er niets behoorlijks beschikbaar is. Je moet geen spelers halen om ze te halen. Twee jaar terug speelden we met Tissoudali en Depoitre in de spits. De een maakte er twintig, de andere een stuk of vijftien. Dat ging goed. Waarom zou dat niet opnieuw kunnen?”

Volgens Vanhaezebrouck moet er weer een ploeg staan. “We hebben vooral een team nodig: een verdediging die er weer staat. Wingbacks die iets kunnen creëren, een middenveld dat er staat, de energie om druk te zetten ook. Hebben we dat terug, dan gaan de spitsen ook weer in beeld komen. Maar vandaag zakken we na vijftien minuten noodgedwongen in. Druk zetten, dat is er gewoon niet meer bij", citeert Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.