Cercle Brugge en Standard delen de punten na matige pot met spannend slot

26 januari om 22:42

Standard lijkt helemaal vergeten te zijn wat winnen is. Een matige pot voetbal tegen Cercle Brugge leek niet voor doelpunten te gaan zorgen, maar wist in het slot toch nog twee keer de netten te doen trillen. Een winnaar kwam er echter niet: 1-1.

Tegen KV Kortrijk ging Standard verrassend onderuit en had het dus nog iets goed te maken. Dat was er duidelijk aan te zien tegen Cercle Brugge. De Rouches begonnen sterk aan de partij en zorgden ook voor het meeste gevaar.

Profiteren konden de Rouches er niet van en Cercle knokte zich terug in de wedstrijd, zonder Arnaud Bodart aanvankelijk ook echt aan het werk te zetten. Het bleef dan ook een nerveuze partij met veel technische fouten en weinig echt goed voetbal.

Een doelpunt leek er niet snel te gaan komen, maar Cercle Brugge kreeg tien minuten voor rust toch wat meeval na een vermeende penaltyfout op Kevin Denkey. De VAR greep echter in en legde de ba buiten het strafschopgebied. Een doelpunt kregen we dan ook niet meer te zien na een eerste 45 minuten die niet om over naar huis te schrijven waren.

Het was hopen op beterschap in de tweede helft. Cercle leek dat toch enigszins begrepen te hebben en probeerde dan toch dat misschien wel enige doelpunt te vinden. Het schakelde een versnelling hoger in en probeerde Standard helemaal naar achteren te drukken.

Bij Standard was het vooral hopen op een punt en probeerde het flink wat tijd te winnen. Dat zorgde voor flink wat frustratie bij Cercle, die enkel maar groeide nadat Fossey tien minuten voor tijd vanuit het niets een hoekschop in doel wist te koppen.

Winst voor Standard? Niet dus. Enkele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kon het publiek van Cercle Brugge ook vieren. Net zoals Standard wist de Vereniging n een corner tot scoren te komen via Somers: 1-1 de eindstand.