Vermeeren van Royal Antwerp FC naar Atlético Madrid

OFFICIEEL: Vermeeren, hét talent van Royal Antwerp FC, naar Atlético Madrid

26 januari om 18:32
Laatste update: 26 januari om 18:40

Arthur Vermeeren (18) heeft officieel zijn transfer gemaakt van Royal Antwerp FC naar Atlético Madrid. Dat meldt Antwerp. Hij tekent een contract voor 6,5 jaar. Vermeeren verlaat The Great Old en voegt zich bij het Atlético Madrid van hoofdtrainer Diego Simeone en voormalig Rode Duivel Axel Witsel. 

De transfer van Vermeeren van Antwerp naar Atlético Madrid zat er al langere tijd aan te komen. Atlético Madrid was niet de enige gegadigde, eerder werden FC Barcelona, Tottenham Hotspur, Arsenal, Manchester United en Brighton & Hove Albion kwamen allemaal voorbij, maar Atlético maakte zich het hardst voor de komst van de jonge Rode Duivel.

Er komt via de transfer van Antwerp naar Atlético een einde aan Vermeeren zijn tijd in de Jupiler Pro League. Vermeeren werd onlangs nog bekroond tot ‘Belofte van het Jaar’ van 2023. Vermeeren wist met Antwerp de Jupiler Pro League te winnen, de Croky Cup en de Belgische Supercup. Vervolgens wist Vermeeren indruk te maken in de groepsfase van de Champions League.

Vermeeren heeft er in totaal 66 wedstrijden opzitten bij Antwerp. In deze wedstrijden wist de centrale middenvelder drie keer te scoren en acht assists af te leveren. Zijn prestaties bij Antwerp leverde hem een uitnodiging op bij de Rode Duivels. Vermeeren heeft tot nu toe twee interlands op zijn naam staan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.