Opnieuw een fout, Ref. Dep na Anderlecht – Leuven

Ref. Dep. is duidelijk na Anderlecht – Leuven: "Wij vinden dit een strafschop"

22 januari om 19:22

Frank De Bleeckere reageerde namens het Professional Refereeing Department op het mogelijke penalty moment van RSC Anderlecht tegen OH Leuven. Spits Kasper Dolberg werd naar de grond gewerkt en volgens De Bleeckere had dit eigenlijk een strafschop moeten zijn. Volgens De Bleeckere was het vooral de fout van Lawrence Visser, de VAR. Leuven en Anderlecht speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk. 

De Bleeckere geeft aan dat het Ref. Dep. de penaltyfase heeft bekeken tussen Anderlecht en Leuven. “Wij hebben die fase ook bekeken en de speler van OH Leuven heeft een enorm risico genomen om dit te doen. Wij vinden ook dat dit een strafschop is, het is een bewuste duw en geen enkele intentie om de bal te spelen”, vertelt De Bleeckere aan DAZN.

De Bleeckere vertelt verder dat het eigenlijk duidelijk te zien was dat het een strafschop was voor Anderlecht. “De beelden achter het doel zijn heel duidelijk en op basis van die beelden verwachten wij daar een strafschop. En ook als je die beelden anders analyseert zoals wij dat doen, dan hebben we ook Bram van Driessche, de scheidsrechter, gevolgd. En Bram heeft eigenlijk het contact niet gezien omdat hij gefocust was op de voorzet van Verschaeren”, deelt De Bleeckere.

De Bleeckere geeft aan dat scheidsrechter van Driessche het penaltymoment tussen Anderlecht en Leuven simpelweg niet gezien had. “En op het moment dat hij zich draait, dan ligt Dolberg al op de grond. Dus hiervoor een ‘missed incident’. Een onfield review was op zijn plaats geweest”, aldus De Bleeckere. Volgens De Bleeckere had de VAR in moeten grijpen, maar Visser deed dit niet, waardoor het penaltymoment over het hoofd werd gezien.