'Ajax voorlopig zonder Ávila, medische staf vreest voor kruisbandletsel'

'Nieuwe klap voor Ávila (ex-Antwerp), mogelijk kruisbandletsel voor verdediger'

19 januari om 18:36

Ajax kan voorlopig niet beschikken over Gaston Ávila. De Argentijnse ex-speler van Royal Antwerp FC heeft op de training een knieblessure opgelopen. Over de ernst van het kwetsuur is nog niets duidelijk.

Trainer John van 't Schip vertelde vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het duel met RKC Waalwijk al dat Ávila de wedstrijd van zondag moet missen wegens een blessure. De Telegraaf komt nu met meer informatie. Ávila staat de komende weken en mogelijk zelfs de komende maanden aan de zijlijn met een knieblessure.

De medische staf vreest naar verluidt voor kruisbandletsel. De komende dagen moet onderzoek uitwijzen hoe lang Ávila uit de roulatie is. Het is de volgende klap voor de Argentijn, die zijn draai in Amsterdam nog niet heeft gevonden. Ávila, die voor ruim twaalf miljoen euro overkwam van Royal Antwerp FC, speelde pas vijf Eredivisie-wedstrijden. In totaal speelde hij pas 828 minuten in dienst van de Amsterdamse club.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.