Riemer over duel van Anderlecht tegen Union

Riemer over duel van Anderlecht tegen Union: ‘Zowel competitie als de beker’

17 januari om 11:03

Anderlecht staat op woensdagavond voor een uitdaging tegen Union Saint-Gilloise. Anderlecht heeft het lastig tegen haar buren uit Brussel. Paars-wit heeft ondertussen zeven opeenvolgende nederlagen in hun onderlinge ontmoetingen. 

De inzet is alvast hoog met een plekje in de halve finale tegen Club Brugge op het spel. Brian Riemer, de coach van Anderlecht, benadrukt het belang van het winnen van trofeeën. "Bij een club als Anderlecht willen we trofeeën winnen”, geeft hij aan in RTBF. “Dus we willen beide. Zolang we meedoen voor de titel in de beker en in de competitie, zullen we alles geven om elke wedstrijd te winnen." 

Hij voegt er verder aan toe dat als hij zou moeten kiezen, hij de voorkeur zou geven aan het winnen van een bekerwedstrijd. Riemer blikt terug op eerdere ontmoetingen met Union Saint-Gilloise sinds hij de leiding heeft over Anderlecht. Hij herinnert zich de uitdagingen, waaronder een wedstrijd waarin Anderlecht snel een rode kaart kreeg maar toch dicht bij de overwinning kwam. 

Hoewel ze in die ontmoetingen niet in staat waren de kracht van Anderlecht te tonen, hoopt Riemer op een beter resultaat deze keer. Hij erkent echter de moeilijkheid van de taak. "Er zit veel energie in deze tegenstander. Ze zijn erg goed in pressing. Ze zijn erg effectief als ze de bal terugkrijgen. Ik heb veel respect voor wat ze doen, want het is een heel ingewikkeld team om tegen te spelen."