Club Brugge boekt dankzij Thiago overwinning na nerveuze cupwedstrijd tegen Gent

16 januari om 22:45

Club Brugge heeft het jaar ingezet met een overwinning. Tegen een gehavend KAA Gent werd het een heuse strijd, zonder al te veel doelkansen of doelpunten. Eén treffer van Igor Thiago was uiteindelijk genoeg voor Blauw-Zwart om de overwinning te boeken: 0-1.

Bij KAA Gent moest men het met een onuitgegeven defensie doen en begonnen Agbor en Lagae daardoor aan de partij tegen Club Brugge, dat wel een beroep kon doen op een vrijwel volledige kern met onder meer ook Antonio Nusa in de basis.

De Buffalo's kregen na tien minuten voetballen nog een volgende domper te verwerken en zagen ook Davy Roef nog uitvallen met een blessure. Dompers komen niet alleen, want even later moest Schmidt zich ook voor het eerst omdraaien. Na een goede actie van Skov Olsen kwam de bal met een gelukje tot bij Igor Thiago, die de bal maar in doel moest tikken.

Club Brugge was daarop echter nog geen heer en meester in de partij. Gent kwam er toch wat door en kwam onder meer via Hugo Cuypers tot een goede mogelijkheid. Daar bleef het echter bij en de wedstrijd kabbelde daarop tot de rust voort.

KAA Gent begon met hernieuwde moed aan die tweede helft en ging al snel op zoek naar die gelijkmaker. Club Brugge bleef echter geconcentreerd en goed verdedigen, waardoor de Buffalo's amper tot niet tot bij Simon Mignolet kwamen.

Ook Club Brugge kwam niet meer tot kansen en Schmidt bleef vrijwel werkloos in die tweede helft. Een kwartier voor tijd had Gift Orban wel dé kans op de gelijkmaker, maar Mignolet wist met een redding die gelijkmaker te voorkomen. In het absolute slot was Matisse Samoise er ook nog dicht bij, maar Jorne Spileers haalde de bal tot twee keer toe van de lijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.