KAA Gent doet beroep op jonkies, maar Club Brugge is toch 'jonger' op het veld

16 januari om 22:00

Bij KAA Gent veel afwezigen door onder meer de Asian Cup en de Afrika Cup, waardoor Hein Vanhaezebrouck noodgedwongen voor enkele jonkies moest kiezen. Een verjongd Gent, al blijkt dat nog steeds niet de jongste ploeg op het veld te zijn.

Door de afwezigheid van onder meer Tissoudali, Torunarigha en Watanabe krijgen jongere spelers zoals Agbor, Orban en Lagae een kans bij KAA Gent. Het heeft de gemiddelde leeftijd bij Gent gevoelig lager gebracht, al blijkt men bij Club Brugge nog steeds een jongere ploeg op het veld te hebben staan.

Bij Club Brugge is de gemiddelde leeftijd op het veld namelijk 25,5 jaar oud. Dat is iets minder dan de 25,8 jaar oud van KAA Gent. Blauw-Zwart doet namelijk als enige ploeg ook een beroep op tieners en heeft Jorne Spileers en Antonio Nusa op het veld staan, terwijl ook onder andere Bjorn Meijer en Igor Thiago de leeftijd nog gevoelig verlagen.

Op de bank van Gent echter een pak meer jonge jongens. Met Daniel Schmidt en Laurent Depoitre zaten daar wel enkele ervaren rotten, al zitten er met onder meer Mohamed Soumah, Robbie Van Hauter en Tibe De Vlieger ook verschillende tieners.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.