'AS Roma wilde Mourinho al eerder ontslaan, 'excuses' en nederlagen worden fataal'

'AS Roma wilde Mourinho al eerder ontslaan, 'excuses' en nederlagen worden fataal'

16 januari om 23:00

Eigenaren Dan en Ryan Friedkin wilden José Mourinho aanvankelijk al eerder de laan uitsturen bij AS Roma. The Special One mocht aan het begin van het seizoen uiteindelijk toch blijven zitten, omdat AS Roma niet overtuigd was van andere opties. De eigenaren hebben Mourinho wegens tegenvallende resultaten en te veel excuses alsnog ontslagen.

Dat meldt de Italiaanse tak van Sky Sport. Dinsdag werd Mourinho de laan uitgestuurd bij AS Roma. De familie Friedkin wilde dat eigenlijk eind september al doen, toen Roma met 4-1 verloor van Genoa. Zo ver kwam het toen echter niet: de eigenaren van de club waren niet overtuigd van de trainers die op dat moment beschikbaar waren, zoals Christophe Galtier en Igor Tudor. Ook kon sportief directeur Tiago Pinto de Friedkins ervan overtuigen om nog even door te gaan met Mourinho, zodat er na dit seizoen gekeken kon worden naar de trainerspositie.

Nu is Mourinho alsnog ontslagen bij AS Roma. Dat heeft alles te maken met de tegenvallende resultaten: in de afgelopen maand boekte de Europa League-opponent van Feyenoord slechts één overwinning, wat vergezeld ging met de nodige excuusjes van Mourinho, zo schrijft Sky. Daarnaast geloven de Friedkins erin dat het seizoen nog te redden valt voor I Giallorossi. Dat Roma in de komende weken een makkelijker programma heeft, heeft de eigenaren van de club ook niet van gedachten laten veranderen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.