Burgemeester De fauw spreekt over stadiondossiers Club en Cercle

Burgemeester De fauw spreekt over stadiondossiers Club en Cercle

15 januari om 09:11

De stadiondossiers van Club Brugge en Cercle Brugge blijven voor verdeelde meningen zorgen. Het Laatste Nieuws sprak met burgemeester Dirk De Fauw over de situatie na een infomoment.

Club Brugge wil in Sint-Andries een nieuw stadion van 40.000 man bouwen, maar dat project stuit op veel bezwaar. Een omgevingsvergunning werd eerder al afgewezen, maar Club Brugge heeft de plannen aangepast. Een nieuw stadion voor Cercle Brugge lijkt er zelfs sneller te komen. “Op een bepaald moment dacht ik dat ook, omdat er een aantal pistes werden ontwikkeld voor groenzwart die misschien op korte termijn gerealiseerd konden worden. Maar ook dat draaide uit op onhaalbare locaties.”

Ook bij dat dossier loopt het niet van een leien dakje. “Zo was er ook even sprake van het Kanaaleiland. Voor Cercle kijken we nu uit naar de Blankenbergse Steenweg, waar een initiatief genomen werd door de provincie. Dit lijkt me een goede suggestie waarbij we ons volledig aansluiten om het stadion niet aan de Blauwe Toren te realiseren, maar zo dicht mogelijk tegen de recreatiezone van Sint-Pietersplas. Veel Cercle-supporters komen met de fiets naar de wedstrijd. Ik hoop dat de vzw Groen en misschien ook de partij Groen daarin willen meestappen”, aldus De fauw.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.