Mourinho trekt fel van leer: 'Ze denken dat ik Harry Potter ben'

Mourinho trekt fel van leer na kritiek: 'Ze denken dat ik Harry Potter ben'

13 januari om 14:44

José Mourinho is duidelijk niet gediend van de kritiek die hij kreeg na de nederlaag van AS Roma in de Derby della Capitale tegen SS Lazio. De Portugese trainer slaat van zich af en benadrukt dat hij geen Harry Potter is.

Het AS Roma van Romelu Lukaku werd midweeks uitgeschakeld door de aartsrivaal in de Coppa Italia, waardoor slechts twee van de laatste zes officiële duels werden gewonnen. Zondag wacht bovendien de Serie A-topper tegen AC Milan. Italiaanse media voeren de druk op Mourinho op en schreven onder meer dat de kans klein is dat de ex-coach van Chelsea, Inter en Real Madrid een nieuw contract krijgt in het Stadio Olimpico.

Ook kreeg Mourinho het verwijt dat hij de eerste training na de verloren stadsderby oversloeg. "Ik ben hier nu twee jaar en vijf maanden en ben de enige die in die periode geen enkele training heeft gemist", bijt hij van zich af. "Ziek zijn of een slecht humeur hebben, ken ik niet. Ik had een vrije dag nodig voor een situatie die ik niet hoef uit te leggen. Ik vind het belachelijk dat ik dit moet rechtvaardigen. Ik accepteer het niet dat mijn professionaliteit en mijn hart voor de zaak in twijfel wordt getrokken."

Mourinho snapt ook weinig van de kritiek op het optreden van AS Roma tegen Lazio. "Het was collectief en verdedigend perfect. Maar ik weet hoe het werkt in het voetbal, de trainer is verantwoordelijk voor het resultaat. De Roma-fans zijn de beste fans die ik heb gezien, maar ze denken dat ik José 'Harry Potter' Mourinho ben en dat zorgt voor hogere verwachtingen. Het is een moeilijk gevecht, maar we zullen vechten. Tegen AC Milan zullen we er staan."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.