‘Anderlecht met de handen in het haar, slechte grasmat blijft een probleem’

‘Anderlecht met de handen in het haar, slechte grasmat blijft een probleem’

12 januari om 08:11

RSC Anderlecht wilde de slechte grasmat tijdens de winterbreak aanpakken, maar de weersomstandigheden van de afgelopen weken hebben daar een stokje voorgestoken.

Het Nieuwsblad laat weten dat Anderlecht met de handen in het haar zit door de problemen met de grasmat van het Lotto Park. Afgelopen zomer had het veld ta maken met een bacterie en vervolgens werd de grasmat door de vele wedstrijden kapotgespeeld.

Tijdens de winterbreak wilde Anderlecht de grasmat aanpakken en er werd onder meer de hulp ingeschakeld van specialisten van Arsenal en Leicester. Door de regen en de temperatuurdaling tot onder nul maken het echter quasi onmogelijk om het veld weer tijdig speelklaar te krijgen.

Een nieuwe grasmat van 150.000 is geen optie, maar Anderlecht investeerde wel in extra belichting en covers om het veld af te dekken voor de regen. Ook werd er zand gestrooid om het terrein te stabiliseren. Nu is het vooral afwachten op warmer weer.

Op 15 januari vindt de eerste thuiswedstrijd in het Lotto Park plaats. Dan wacht rivaal Union SG. Aan het einde van het seizoen zal Anderlecht sowieso ingrijpen om het veld terug in orde te krijgen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.