‘Antwerp uitzonderlijk, structuur en dagelijkse werking zijn niet meegegroeid’
Royal Antwerp FC zit met een portemonnee die tijdelijk leeg is. Het is nog onduidelijk hoe groot het probleem voor The Great Old daadwerkelijk is. Sporteconoom Trudo Dejonghe geeft uitleg over de situatie van Antwerp.
Volgens Dejonghe klopt het dat clubs in de Jupiler Pro League vaker rond deze periode met cashflowproblemen zitten, toch ziet de sporteconoom een verschil met Antwerp. “Maar Antwerp is toch uitzonderlijk omdat die club op extreem korte tijd is opgeklommen van een club uit 1B, onze tweede klasse, tot een topclub met zelfs Europese ambities. De club is kunstmatig opgepompt. Er is een fortuin geïnjecteerd, je kan dit ‘financiële doping’ noemen, met het oog op onmiddellijk sportief succes”, citeert VRT Nieuws Dejonghe.
Dejonghe erkent dat het beleid wel degelijk sportief succes heeft opgeleverd voor Antwerp. “En dat is gelukt, Antwerp is kampioen geworden, maar de structuur en de dagelijkse werking van de club zijn niet meegegroeid", ziet Dejonghe. "Als dan de geldschieter, hier dus Paul Gheysens, niet meer bereid of bij machte is om vers geld op tafel te leggen, komt zo’n club snel weer in de problemen”, besluit Dejonghe.