Overmars (Antwerp) in beroep tegen FIFA?

Situatie Overmars bij Antwerp: ‘Nederlander kan nog in beroep gaan tegen FIFA’

10 januari om 12:14

Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Antwerp, staat voor een moeilijke periode nadat de FIFA zijn schorsing vanwege grensoverschrijdend gedrag wereldwijd heeft bevestigd. De Nederlander werd in november geschorst voor twee jaar, waarvan één voorwaardelijk. 

Die schorsing wordt nu overgenomen door de FIFA, wat betekent dat hij voor tien maanden niet zijn functie bij Antwerp kan uitoefenen. De schorsing werpt een schaduw op de toekomst van Overmars bij Antwerp. Eerder was hij nog aan het werk, maar het is onzeker of hij vandaag op de club zal verschijnen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Hoewel hij nog in beroep kan gaan tegen de FIFA-beslissing, blijft de situatie precair. Overmars' schorsing kwam voort uit grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode bij Ajax. Hij werd toen beschuldigd van ongepaste avances richting meerdere vrouwen en het sturen van seksueel getinte berichten. 

Overmars kan volgens HLN in beroep gaan tegen deze FIFA-beslissing. Hoewel het nog onbekend is of hij dat zal doen, wordt vermoed dat hij met zijn adviseurs eerst de toelichting van de FIFA zal bestuderen. Dit incident benadrukt de aanpak van de FIFA tegen dergelijk gedrag. FIFA schorste eerder ex-voorzitter Luis Rubiales van de Spaanse voetbalbond. Rubiales tekende beroep aan tegen zijn schorsing van drie jaar wegens ongepast gedrag na de gewonnen WK-finale.