Vrancken na verandering door UEFA: “Vooral mentaal een lastig verhaal”

Vrancken na verandering door UEFA: “Vooral mentaal een lastig verhaal”

8 januari om 09:25

Door de hervormingen van de UEFA in de Europese clubcompetities heeft de Pro League beslist om maar één vrij weekend te geven in de eindejaarsperiode. Zo is er eigenlijk geen winterstop meer. KRC Genk-coach Wouter Vrancken sprak met Het Nieuwsblad.

Vrancken vindt het vooral slecht voor de spelers. “Verschrikkelijk voor de spelers. Vooral mentaal wordt dat een heel lastig verhaal. Je moet af en toe eens even de voet van het gaspedaal kunnen halen, om daarna de motor opnieuw op te starten. Daarvoor is deze stage ideaal. Zeker nu de zon van de partij is, ze geeft de spelers zichtbaar energie.”

KRC Genk bereidt zich alvast voor. “We hebben hier al twee dagen heel goed kunnen werken. Fysiek lag het zwaartepunt op zondag (gisteren, red.) , de enige dag dat we zowel voor- als namiddag trainen. Maandag (vandaag, red.) staat er in de namiddag een teambuilding op het programma, dinsdag en donderdag spelen we een wedstrijd en trainen we tactisch, woensdagnamiddag krijgen de spelers vrij.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.