Leko over hoe hij de tweede seizoenhelft met Standard wil aanvliegen

Leko over nieuwe strategie Standard: ''Spelers in de box, minder goals tegen''

5 januari om 17:15
Laatste update: 5 januari om 17:23

Ivan Leko is nog maar net trainer van Standard, maar de Kroaat weet al hoe hij het voetbal wil zien. De trainer vertelde wat hij zowel aanvallend als verdedigend voor ogen heeft voor de tweede seizoenshelft.

Hoewel Leko niet aan de start van het seizoen begon, kan hij de spelersgroep wel te woord staan. ''Op stage zal ik gelukkig met iedereen uitgebreid kunnen praten. Ik zal er ook mijn manier van spelen aan de groep proberen overmaken'', vertelde Leko aan Het Nieuwsblad.

Leko wil nog niet te diep ingaan op de speelwijze, maar heeft wel al een visie. ''Over systemen wil ik het nog niet hebben. Maar in eerste instantie moeten we dominanter worden: meer verticaliteit, meer spelers in de box, meer kansen creëren. En achterin minder doelpunten weggeven, we hebben voor de winterstop veel te veel goals geslikt'', aldus Leko.

De eerstvolgende Jupiler Pro League-match wordt op zaterdag 20 januari gespeeld tegen KV Kortrijk. Standard staat momenteel op de 9e plek van de Jupiler Pro League en KV Kortrijk is hekkensluiter.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.