Van Hooijdonk volledig overtuigd van Zirkzee

Zirkzee (ex-Anderlecht) maakt indruk: 'Ik zie geen betere spits voor Oranje'

3 januari om 08:12

Pierre van Hooijdonk begrijpt niet waarom Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) nog niet is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De 22-jarige spits maakt dit seizoen veel indruk bij Bologna, waar ook Van Hooijdonks zoon Sydney onder contract staat.

Zirkzee staat met zeven goals in de Serie A tussen grote spitsen als Romelu Lukaku (AS Roma) en Olivier Giroud (AC Milan), maar valt ook wekelijks op door zijn rol als aangever. "In de drukte weet hij welke deur open is", beschrijft Van Hooijdonk het poëtisch in de Volkskrant.

Zijn Oranje-debuut lijkt in de maak: bondscoach Ronald Koeman kan Zirkzee in maart oproepen voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Van Hooijdonk vindt het hoog tijd. "Wat de boer niet kent, eet hij niet", probeert Van Hooijdonk te verklaren waarom Zirkzee nog wacht op zijn eerste kans in het Nederlands elftal.

"Joshua doet het dit seizoen vanaf dag 1 fantastisch in de Serie A. Hij legt een laagje elegantie over zijn spel. Ik zie geen betere spits", aldus de 46-voudig international, die ook weet wat er nog beter kan. "In zijn hoofd heeft hij nog niet dat instinct van Huntelaar of Van Nistelrooij, als het om scoren gaat."

Volgens de laatste geruchten volgen grote clubs als Manchester United en Juventus de verrichtingen van Zirkzee op de voet. Hij speelde eerder voor ADO Den Haag (jeugd), Feyenoord (jeugd), Bayern München, Parma en Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.