Rode Duivel Bakayoko is erg blij met PSV-trainer Bosz

Rode Duivel Bakayoko: "Die man is heel belangrijk voor mij. En voor die chemie"

29 december 2023 om 09:00

Johan Bakayoko steekt de loftrompet over Peter Bosz. De vleugelaanvaller van PSV leert naar eigen zeggen veel van de oefenmeester, die recht voor zijn raap is.

Bakayoko kan terugkijken op een ijzersterke eerste seizoenshelft met PSV. De twintigjarige Belg heeft daar wel een verklaring voor. "Kwaliteit. En nog belangrijker: chemistry. Chemie in het team. En een goede coach", doelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws op Bosz. "Die man is heel belangrijk voor mij. En voor die chemie."

Volgens Bakayoko is de oefenmeester veel met hem bezig. "Hij praat enorm veel met mij. Is heel open. Zegt elke dag wat goed en slecht is. Ik ben nog maar een jonge gast. Zo weet ik waar ik sta bij hem. Niet positioneel, maar qua progressie. Ik weet perfect wat ik beter kan doen." Dat Bosz er geen doekjes om windt, kan hij waarderen. "Net dát waardeer ik ook bij m'n coach. Openheid helpt je in het dagelijkse leven, toch? Hoe kan ik anders weten waarin ik kan verbeteren?"

Bosz heeft zelfs het belang van vuile meters duidelijk kunnen maken. "Hoort erbij, hé. Ik zie het niet als vuile meters. Eerder nuttige meters zodat ík de bal weer kan hebben. Onder Peter Bosz stoort het me al helemaal niet. Hij wil druk vooruit. Veel balbezit. Tegen Arsenal moesten we met de hele ploeg achter de bal aanhollen. Los van de uitslag (4-0, red.) vond ik dat ergens nog wel fijn, hoor."

Bakayoko maakte dit jaar ook zijn debuut bij de Rode Duivels op 24 maart. Sindsdien speelde Bakayoko 9 interlands en was de rappe aanvaller goed voor 1 goal en 2 assists.