Anythony Moris reageert na Club Brugge 1-1 Union Saint-Gilloise

Moris na topper tegen Club: "Zonder zo'n fouten kan je geen wedstrijden winnen"

27 december 2023 om 11:25

De topper tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise eindigde op een 1-1 gelijkspel. De Brusselaars moesten echter wel vol aan de bak in Jan Breydel om een resultaat neer te zetten. Christian Burgess ontsnapte aan een rode kaart, iets wat van Union-doelman Moris niet gezegd kon worden. De Luxemburger reageert na afloop.

Het spel lag vaak stil in Brugge, mede door de speelstijl van Union op dinsdag. Vooral Burgess ontsnapte aan een tweede gele kaart en durfde ook meermaals het publiek even op te jutten. "Dat hij op het randje speelde? Uiteindelijk is er maar 1 iemand die rood pakte en dat ben ik", aldus Anthony Moris in Het Nieuwsblad.

Volgens Moris horen zo’n zaken af en toe gewoon bij het voetbal. "Zolang het niet over het randje gaat en acceptabel blijft, is daar niks mis mee", zegt Moris.

Union pakte maar liefst zes gele kaarten en een rode kaart in de topper, al wil Moris die statistiek relativeren. "Zonder zo’n fouten kan je geen wedstrijden winnen, zo simpel is het", aldus de doelman. "Club Brugge heeft ook titels gewonnen zonder lief te zijn en zonder goed voetbal. Het hoort erbij, zolang het binnen de limieten blijft."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.