Hein Vanhaezebrouck blijft voorzichtig voor duels met Gent tegen OHL en Kortrijk

Vanhaezebrouck blijft voorzichtig: "Kunnen nog niet van 6 punten spreken"

21 december 2023 om 17:20

KAA Gent komt dit kalenderjaar nog twee keer in actie in de Jupiler Pro League. Donderdagavond neemt Gent het op tegen Oud Heverlee Leuven, dinsdag 26 december tegen KV Kortrijk. De Buffalo’s lijken de favoriet te zijn om de zes punten te pakken tegen de twee hekkensluiters van de competitie. Gent-coach Vanhaezebrouck blikt vooruit op de twee duels.

Ondanks Gent de gedoodverfde favoriet lijkt te zijn als derde in de stand, wil Vanhaezebrouck voorzichtig zijn. "We moeten nog alle twee die matchen spelen en kunnen dus nog niet van zes punten spreken", aldus Vanhaezebrouck op de persconferentie.

"We gaan proberen van die matchen te winnen, zoals we dat steeds doen", voegt Vanhaezebrouck toe. "De Europese groepsfase is achter de rug, een groot deel van de bekercompetitie is achter de rug, alsook twee derde van de competitie zelf. Na deze matchen kunnen we de balans opmaken."

Gent staat na 18 speeldagen derde in de stand. De Buffalo’s hebben 32 punten op zak. Oud Heverlee-Leuven is voorlaatste met slechts dertien punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.