Hein Vanhaezebrouck sluit langer verblijft bij KAA Gent niet uit

Vanhaezebrouck laat zich uit over toekomst, KAA Gent spreekt met coach

19 december 2023 om 20:05

Eerder deze week kondigde Hein Vanhaezebrouck dat het niet onmogelijk is dat hij afscheid neemt van de voetbalwereld. Hij heeft een aflopend contract bij KAA Gent, al bestaat de kans dat hij gewoon blijft.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws geeft Vanhaezebrouck aan alle opties open te laten. Bij Gent lijkt men toch graag met hem door te gaan en werden er al gesprekken gevoerd, maar een jawoord heeft de coach nog niet gegeven. "Het is nog niet concreet en dat hoeft ook niet voor mij. Deze club evolueert, we zitten in een shift", klinkt het.

Vanhaezebrouck wil vooral afwachten wat er met de club gaat gebeuren en wil dan ook niet overhaast te werk gaan. De trainer wil de juiste keuze maken. Al staat één ding vast: dromen van het buitenland doet hij niet. "Neen. Ik heb nooit veel gedroomd. Ik ben een rationalist, helaas. Ik leef in het heden", aldus de coach.

Vanhaezebrouck wordt er begin van komend kalenderjaar zestig en heeft al heel wat watertjes doorzwommen. Hij begon als assistent van Georges Leekens bij Lokeren in 2000 en werd daarna nog trainer van KV Kortrijk, KRC Genk, KAA Gent en RSC Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.