Albert over Courtois en Tedesco

Albert over Courtois en Tedesco: “Hij is van jongs af aan in de watten gelegd”

20 december 2023 om 14:43

Het verrassende besluit van Thibaut Courtois om niet deel te nemen aan Euro 2024 heeft een golf van reacties veroorzaakt, waarbij Philippe Albert zijn inzichten deelt over deze onverwachte wending. In een gesprek met RTBF liet Albert zijn gedachten horen over de breuk tussen Courtois en coach Domenico Tedesco.

"Deze uitspraken komen niet als een verrassing voor mij," benadrukte de voormalige verdediger, geciteerd door RTBF. Albert uitte verder zijn teleurstelling over Courtois' keuze om afstand te nemen van het nationale team tijdens het aankomende EK.

"Courtois is met 80% veel sterker dan de meeste keepers." Daarbij wees hij op vergelijkbare gevallen van spelers die niet optimaal fit waren maar toch uitblonken, zoals Marc Wilmots tijdens het WK van 2002.

De analist voegde eraan toe: "Ik was ervan overtuigd dat geen van beiden zou plooien. Dat is modern voetbal. Thibaut is van jongs af aan in de watten gelegd. Uiteindelijk kwam hij op het punt dat hij besloot om de nationale ploeg de rug toe te keren." Hiermee benadrukte hij de ongelukkige situatie waarin Courtois zich nu bevindt.