Hans Vanaken over Igor Thiago bij Club Brugge en wat Jan Vertonghen over hem zei

Vanaken over herboren Thiago bij Club Brugge: "Weet nog wat Vertonghen zei"

20 december 2023 om 10:55

Igor Thiago is na een moeilijk seizoensbegin helemaal herboren bij Club Brugge. De Braziliaan zit ondertussen aan zestien doelpunten voor Blauw-Zwart, waarvan vijf keer vanop de stip. Hans Vanaken reageert op de vorm van zijn Braziliaanse ploegmakker en het feit dat hij geen vaste strafschopnemer meer is.

Lange tijd was Vanaken zelf de penaltynemer bij Club Brugge, maar die rol is nu voor Thiago weggelegd. "Met hem hebben we iemand die heel goed is in het nemen van een penalty", aldus Vanaken bij Sjotcast. "Vorig seizoen heb ik er een paar gemist en liet ik de strafschoppen ook al eens aan een andere speler. Thiago staat nu op één op het lijstje en ik op twee", klinkt het. "Misschien helpt het om hem extra vertrouwen te geven, dat vind ik veel belangrijker dan ze zelf te nemen", voegt Vanaken toe.

Vanaken blikt terug op het moment dat hij hoorde dat Thiago zou tekenen bij Club. "Ik weet nog dat ik Jan Vertonghen erover sprak bij de nationale ploeg, die al tegen hem had gespeeld. Jan zei dat Thiago echt een stevige spits is die een verdediging kan bezighouden. Als Jan zoiets zegt, vind ik dat echt geruststellend", klinkt het bij Vanaken.

Ondanks Thiago pas de laatste weken op toerental lijkt gekomen te zijn, maakte zijn drive veel goed in de periode dat zijn doelpunten nog uitbleven. "Wat je hem loet nageven is dat hij vanaf het begin ongelooflijk hard heeft gewerkt. Zowel in wedstrijden als op training legt hij veel intensiteit aan de dag en verrichtte hij al heel nuttig werk voor de ploeg", aldus Vanaken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.