Vanaken geeft heenronde Club Brugge een 7 op 10

Vanaken geeft heenronde Club Brugge een 7 op 10: “Enkel zij steken erbovenuit”

20 december 2023 om 08:46

Club Brugge begint op stoom te geraken in de competitie. Blauw-Zwart is ook nog op drie fronten actief. Hans Vanaken sprak met Het Nieuwsblad over de heenronde van Ronny Deila en consorten.

Vanaken weet wel dat er al onnodig puntenverlies is geleden. “In de competitie hebben we te veel punten laten liggen. Maar zelfs in die wedstrijden waren we bijna nooit de mindere van de tegenstander. De resultaten hadden dus ook anders kunnen uitdraaien, terwijl het de voorbije weken misschien ook weleens omgekeerd had kunnen zijn.”

Vanaken ziet ook maar één club echt uitblinken. “Iedereen heeft al punten laten liggen, eigenlijk steekt alleen Union erboven uit. We zijn aan een goeie reeks bezig. Als we voor Nieuwjaar zes op zes pakken, zijn we erbij. In Europa zijn we groepswinnaar én we zitten nog in de beker. Dan zit je op drie fronten op schema. Ik zou onze heenronde een zeven op tien geven.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.