Buitenlandse media oordelen over Courtois

Buitenlandse media oordelen over Courtois: ‘Blessure verbergt écht probleem’

20 december 2023 om 20:00
Laatste update: 20 december 2023 om 20:00

Het openhartig interview van Thibaut Courtois met Sporza blijft de gemoederen bezighouden. Ook de buitenlandse media pikten de uitspraken van de Rode Duivel op. VoetbalPrimeur.be zet enkele ‘headlines’ op een rijtje.

Het Duitse Kicker focust zich op de relatie tussen Courtois en bondscoach Domenico Tedesco. ‘De blessure van Courtois verbergt alleen maar het échte probleem dat al sinds juni bestaat: zijn slechte relatie met bondscoach Tedesco.’ De Duitsers zagen dat de ruzie groter en groter werd.

In Spanje en Marca kijken ze vooral naar de situatie bij Real Madrid. ‘Hij wil zich zichten op zijn club om daar op het allerhoogste niveau te presteren. Na vijf grote tornooien lijkt het WK 2026 het laatste grote tornooi van Courtois te worden. Het is Real Madrid dat nu opgelucht is’, klinkt het.

Het Franse L’Équipe kijkt al naar de mogelijke opvolgers van Courtois op het EK. ‘Matz Sels van Strasbourg en Koen Casteels van Wolfsburg. Één van die twee moeten klaar zijn voor het EK. Sels heeft sinds de blessure van Courtois vier matchen voor de Rode Duivels gespeeld en Casteels drie.’

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.