"Courtois herhaalt dat hij mensen in de steek liet"

"Courtois heeft de kleedkamer hard geraakt, dat besef is er gekomen"

19 december 2023 om 23:05

Thibaut Courtois heeft zijn stilzwijgen doorbroken. De doelman past voor Euro 2024, bood zijn excuses aan aan de andere Rode Duivels en de supporters, maar niet aan Domenico Tedesco. Stef Wijnants geeft zijn visie over het spraakmakende interview.

In naam van Sporza mocht Wijnants naar Madrid afreizen om Courtois eens aan de tand te voelen. Die laatste vond de tijd zelf gekomen om enkele puntjes op de i te zetten. "Hij wist uiteraard wat hij wilde brengen van inhoud, maar ik had niet verwacht dat hij zo omslachtig zou antwoorden. Hij onderbouwde zijn mening en staafde die met voorbeelden", bedankt Wijnants zijn gesprekspartner voor diens openhartigheid.

Naast zijn afzegging voor het EK viel vooral op dat de Real-keeper (deels) door het stof gaat. "Courtois herhaalt vele malen dat hij een grote fout heeft gemaakt en mensen in de steek liet", vat Wijnants samen. "Hij draait niet rond de pot en voegt ook nergens een "maar" aan toe." Volgens de journalist is het "uitzonderlijk" dat Courtois zo openlijk over de kwestie spreekt. 

Die is overigens nog niet van de baan. Bondscoach Tedesco heeft namelijk géén verontschuldigingen mogen ontvangen. Courtois is en blijft immers een eerzuchtig man. "Zo lang ik Courtois volg, heb ik hem nog nooit excuses zien overmaken", beweert Wijnants. Volgens hem is de aanpak van de bondscoach nog steeds niet verwerkt in het Limburgse kamp. Niettemin wil Wijnants het glas halfvol zien. "Hij heeft zijn collega's in de kleedkamer en de fans hard mee geraakt. Dat besef is er uiteindelijk wel gekomen." Het ziet ernaar uit dat Courtois na het EK toch weer beschikbaar zal zijn voor de Duivels, al dan niet met Tedesco aan het roer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.